HTC 7 Pro – plusy, alebo radšej mínusy ?

10. marca 2011, michaldian, Nezaradené

Nástupca HTC Touch Pro2

Do rúk sa mi dostal nástupca starsieho modelu HTC Touch Pro2 s označením HTC 7 Pro. Táto novinka používa rovnakú konštrukciu, ktorá ponúka výhody veľkého a jemného dotykového displeja a vysúvacej elegantne spracovanej QWERTY klávesnice. Posúvanie klávesnice nie je vyriešené najlepšie. Hardwérová klávesnica pridala telefónu nie len na funkčnosti, ale aj na hrúbke. Pocítite ju nielen v dlani ale aj vo vrecku. Vrchná a spodná časť nedoliehajú úplne a pri silnejšom stlačení sa ozýva vŕzganie a aj pri držaní v ruke sa hýbe vrchná časť s displejom. Hoci je telefón vyrobený z kombinácie plastov a kovu nepôsobí zrovna najodolnejšie. Strany telefónu neprinášajú takmer žiadne prekvapenia.

Nevýhodou je nechránenený MicroUSB konektor, ktorý sa voľným nosením vo vrecku zanesie. Odporúčam zaobstarať si púzdro. Možno výhodou je aktivácia fotoaparátu podržaním spúšte aj keď je displej vypnutý. Aj tento model disponuje 5 Megapixelovým fotoaparátom s autofókusom, LED bleskom a HD videom vo vrchnej časti zadnej strany.

V dolnej časti je nepekná skrutka. Toto mohli dizajnéri vyriešiť trošku ináč. Mohli ju schovať pod kryt. Otváranie zadného krytu je trochu náročnejšie a menej zdatného užívateľa to určite potrápi. Pod krytom sa skrýva štandardná 1500 mAh batéria. Pokiaľ budete využívať realtime synchronizáciu s e-mailom budete telefón nabíjať každý deň. Telefónu taktiež chýba podpora pamäťových kariet. Disponuje 8 GB panäte a je otázne či sa na slovenský trh dostane aj verzia s 16 GB.

Takéto mobily neprekvapia

Displej sa radí medzi priemer a preto ničím neprekvapí. Sedmička v názve už mnohým užívateľom isto vnorí myšlienku, že sa jedná o telefón s operačným sistémom od Microsoftu Windows Phone 7. Telefón je spracovaný veľmi pekne a aj keď nepôsobí tak ako by som od HTC očakával. Zaradil by som ho medzi priemerné smartphony.