Založ si blog

Microsoft a Nokia – spolupráca, alebo kúpi Microsoft Nokiu ?

Ešte nedávno bola Nokia vo svete mobilov značkou číslo 1. Ale udržať si v tejto oblasti stále vysokú priečku je veľmi ťažké. Firmy prichádzajú neustále s novými a novými nápadmi, novinkami a vylepšeniami. A Nokia nejako zaostala.

Operačný systém Symbian v mobiloch Nokie je podrobený stále väčšej kritike pre jeho komplikovanejšie ovládanie. Objavovali sa síce správy, že Nokia už príde s niečím novým. Mala to byť spolupráca s Microsoftom na systéme WP7. Všelijaké šumy o tom, čo nové sa chystá postupne aj utíchli. Žiadny famózny prevrat sa však nekonal. Najnovšie sa objavila správa, že Microsoft nemá záujem len o spoluprácu. Microsoft má záujem o kúpu mobilovej divízie Nokie..

Spolupráca Microsoftu s Nokiou rezonovala nedávno:

http://tech.ihned.cz/c1-50060720-nokia-a-microsoft-se-boji-googlu-a-spojuji-se-nokie-pojedou-na-windows-phone

http://www.root.cz/zpravicky/nokia-a-microsoft-oznamily-spolecnou-strategickou-alianci/

http://www.pdmobily.sk/post/nokia-v-spolupraci-s-microsoftom-20/

Aj keď Nokia túto správu poprela, reakcia bola rýchla. Dlhšiu dobu klesajúce akcie firmy na istý čas posilnili. Názory spotrebiteľov sú rozpačité. Kým niektorí v takomto spojení vidia nádej pre Nokiu, že príde na trh s niečím novým, čo ju vráti do hry, iným spojenie s Microsoftom nevonia. Objavujú sa špekulácie, že Nokia neprišla tak dlho s novým operačným systémom iba preto, aby klesli ceny jej akcií. Microsoft ju potom kúpi čo najlacnejšie. Je naozaj otázne, či takýto zväzok by bol Nokii na úžitok alebo skôr na škodu. To ukáže čas, ak sa správa o kúpe Nokie potvrdí.

 

Novinka od Samsungu – smer k horšiemu ?

18.04.2011

Samsung S2 Nedávno sa mi podarilo objaviť novinku od Samsungu. Tento je nástupcom svojho predchodcu Galaxy S. Ja som ho už svojho času ospevoval na firemnom blogu a predpokladal som, že jeho nástupca bude krokom vpred. Podľa mňa sa tak nestalo. Ale poďme k veci. Na prednej strane displej a pod ním tradične jedno hardwérové a dve dotykové tlačidlá. Od toho asi Samsung neupustí. [...]

Štýl amerických boháčov na 5 – V-E-R-T-U

10.03.2011

Štýl amerických boháčov sa dostáva aj k nám. A to nie len v podobe kupovania drahých automobilov, šperkov a značkových hodiniek. Chceme Vám predstaviť niečo, čo títo boháči schovávajú vo vreckách svojich značkovým na mieru ušitých frakov či kabeliek. Čo to je? Áno, je to súčasť nášho každodenného života. Sú to mobily – iba mobily ? Áno, je to [...]

HTC 7 trophy – výborne vybavené aj s novým OS

10.03.2011

HTC 7 Trophy je jedným z prvých smartphonov s operačným systémom Windows Phone 7. Je to výborne vybavené zariadenie. Dizajn sa nesie v klasickom štýle HTC. Konštrukcia je klasická s mierne zaoblenými rohmi. Prednej strane dominuje veľký displej, pod ktorým je už ako zvyčajne trojica dotykových tlačidiel. Na pravej strane sa konečne objavilo tlačidlo na spúšť [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

michaldian

Obsahom článkov budú informácie o novinkách v oblasti mobilnej komunikácie, IT sektore, ekologických a energetických novinkách v oblasti prenosných zdrojov energie a iných komunikačných technológiách.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 12865x
Priemerná čítanosť článkov: 2144x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy