Založ si blog

HTC 7 trophy – výborne vybavené aj s novým OS

HTC 7 Trophy je jedným z prvých smartphonov s operačným systémom Windows Phone 7. Je to výborne vybavené zariadenie. Dizajn sa nesie v klasickom štýle HTC. Konštrukcia je klasická s mierne zaoblenými rohmi. Prednej strane dominuje veľký displej, pod ktorým je už ako zvyčajne trojica dotykových tlačidiel. Na pravej strane sa konečne objavilo tlačidlo na spúšť fotoaparátu. Zadnú časť fotoaparátu tvorí odnímateľný kryt a samozrejme fotoaparát s LED bleskom a reproduktorom. Na hranách ešte nájdeme ovládanie hlasitosti, microUSB konektor či 3,5 mm konektor. Otlačky prstov nám na kryte neostanú. Kryt je z pogumovaného matného plastu. Reakcie telefónu sú rýchle, farby sú jemné a verné.

Uzamykanie displeja je doplnené o staronovú funkciu pomocou hesla. Operačný systém si dal záležať na jednoduchosti a prehľadnosti. Avšak nevýhodou je, že operačný systém nie je zatiaľ prístupný v slovenskom jazyku. Zamknutá obrazovka zobrazuje okrem základných informácii (čas, dátum alebo udalosti kalendára) zobrazuje aj intenzitu signálu a dostupnosť 3G siete.

Médiá, ach multimédiá

Fotoaparát nerobí najlepšie fotografie. Sú priemerné. Video ponúka HD kvalitu. Hudobný prehrávač zastrešuje Zune. Avšak ponúka len základné funkcie. Zabudovaná navigácia je online. Preto odporúčam investícii do kvalitnejšej offline navigácie. Chýba tiež podpora pamäťových kariet. Telefónny zoznam je prepojený s facebookom. Texty napíšete pohodlne pomocou qwerty klávesnice na šírku aj na výšku. Telefón na jednej strane poteší svojou výbavou a operačným systémom, ale na druhej strane sklame absenciou pamäťových kariet, slabším fotaparátom či mnohými obmedzeniami zo strany operačného systému.

Microsoft a Nokia – spolupráca, alebo kúpi Microsoft Nokiu ?

13.06.2011

Ešte nedávno bola Nokia vo svete mobilov značkou číslo 1. Ale udržať si v tejto oblasti stále vysokú priečku je veľmi ťažké. Firmy prichádzajú neustále s novými a novými nápadmi, novinkami a vylepšeniami. A Nokia nejako zaostala. Operačný systém Symbian v mobiloch Nokie je podrobený stále väčšej kritike pre jeho komplikovanejšie ovládanie. Objavovali sa síce [...]

Novinka od Samsungu – smer k horšiemu ?

18.04.2011

Samsung S2 Nedávno sa mi podarilo objaviť novinku od Samsungu. Tento je nástupcom svojho predchodcu Galaxy S. Ja som ho už svojho času ospevoval na firemnom blogu a predpokladal som, že jeho nástupca bude krokom vpred. Podľa mňa sa tak nestalo. Ale poďme k veci. Na prednej strane displej a pod ním tradične jedno hardwérové a dve dotykové tlačidlá. Od toho asi Samsung neupustí. [...]

Štýl amerických boháčov na 5 – V-E-R-T-U

10.03.2011

Štýl amerických boháčov sa dostáva aj k nám. A to nie len v podobe kupovania drahých automobilov, šperkov a značkových hodiniek. Chceme Vám predstaviť niečo, čo títo boháči schovávajú vo vreckách svojich značkovým na mieru ušitých frakov či kabeliek. Čo to je? Áno, je to súčasť nášho každodenného života. Sú to mobily – iba mobily ? Áno, je to [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

michaldian

Obsahom článkov budú informácie o novinkách v oblasti mobilnej komunikácie, IT sektore, ekologických a energetických novinkách v oblasti prenosných zdrojov energie a iných komunikačných technológiách.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 12847x
Priemerná čítanosť článkov: 2141x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy