Založ si blog

HTC 7 Pro – plusy, alebo radšej mínusy ?

Nástupca HTC Touch Pro2

Do rúk sa mi dostal nástupca starsieho modelu HTC Touch Pro2 s označením HTC 7 Pro. Táto novinka používa rovnakú konštrukciu, ktorá ponúka výhody veľkého a jemného dotykového displeja a vysúvacej elegantne spracovanej QWERTY klávesnice. Posúvanie klávesnice nie je vyriešené najlepšie. Hardwérová klávesnica pridala telefónu nie len na funkčnosti, ale aj na hrúbke. Pocítite ju nielen v dlani ale aj vo vrecku. Vrchná a spodná časť nedoliehajú úplne a pri silnejšom stlačení sa ozýva vŕzganie a aj pri držaní v ruke sa hýbe vrchná časť s displejom. Hoci je telefón vyrobený z kombinácie plastov a kovu nepôsobí zrovna najodolnejšie. Strany telefónu neprinášajú takmer žiadne prekvapenia.

Nevýhodou je nechránenený MicroUSB konektor, ktorý sa voľným nosením vo vrecku zanesie. Odporúčam zaobstarať si púzdro. Možno výhodou je aktivácia fotoaparátu podržaním spúšte aj keď je displej vypnutý. Aj tento model disponuje 5 Megapixelovým fotoaparátom s autofókusom, LED bleskom a HD videom vo vrchnej časti zadnej strany.

V dolnej časti je nepekná skrutka. Toto mohli dizajnéri vyriešiť trošku ináč. Mohli ju schovať pod kryt. Otváranie zadného krytu je trochu náročnejšie a menej zdatného užívateľa to určite potrápi. Pod krytom sa skrýva štandardná 1500 mAh batéria. Pokiaľ budete využívať realtime synchronizáciu s e-mailom budete telefón nabíjať každý deň. Telefónu taktiež chýba podpora pamäťových kariet. Disponuje 8 GB panäte a je otázne či sa na slovenský trh dostane aj verzia s 16 GB.

Takéto mobily neprekvapia

Displej sa radí medzi priemer a preto ničím neprekvapí. Sedmička v názve už mnohým užívateľom isto vnorí myšlienku, že sa jedná o telefón s operačným sistémom od Microsoftu Windows Phone 7. Telefón je spracovaný veľmi pekne a aj keď nepôsobí tak ako by som od HTC očakával. Zaradil by som ho medzi priemerné smartphony.

Microsoft a Nokia – spolupráca, alebo kúpi Microsoft Nokiu ?

13.06.2011

Ešte nedávno bola Nokia vo svete mobilov značkou číslo 1. Ale udržať si v tejto oblasti stále vysokú priečku je veľmi ťažké. Firmy prichádzajú neustále s novými a novými nápadmi, novinkami a vylepšeniami. A Nokia nejako zaostala. Operačný systém Symbian v mobiloch Nokie je podrobený stále väčšej kritike pre jeho komplikovanejšie ovládanie. Objavovali sa síce [...]

Novinka od Samsungu – smer k horšiemu ?

18.04.2011

Samsung S2 Nedávno sa mi podarilo objaviť novinku od Samsungu. Tento je nástupcom svojho predchodcu Galaxy S. Ja som ho už svojho času ospevoval na firemnom blogu a predpokladal som, že jeho nástupca bude krokom vpred. Podľa mňa sa tak nestalo. Ale poďme k veci. Na prednej strane displej a pod ním tradične jedno hardwérové a dve dotykové tlačidlá. Od toho asi Samsung neupustí. [...]

Štýl amerických boháčov na 5 – V-E-R-T-U

10.03.2011

Štýl amerických boháčov sa dostáva aj k nám. A to nie len v podobe kupovania drahých automobilov, šperkov a značkových hodiniek. Chceme Vám predstaviť niečo, čo títo boháči schovávajú vo vreckách svojich značkovým na mieru ušitých frakov či kabeliek. Čo to je? Áno, je to súčasť nášho každodenného života. Sú to mobily – iba mobily ? Áno, je to [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

michaldian

Obsahom článkov budú informácie o novinkách v oblasti mobilnej komunikácie, IT sektore, ekologických a energetických novinkách v oblasti prenosných zdrojov energie a iných komunikačných technológiách.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 12864x
Priemerná čítanosť článkov: 2144x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy